Sponzorji
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
Povezave
ntsvet-logo-104


lestvice

NTZS

ETTU

ITTF

MRNTZ

NT sodniki

Olimpijski komite Slovenije

Evropsko prvenstvo 2010
PostDateIcon sre, 08. sep 2010 20:56 | PostAuthorIcon Admin |
Ostrava (CZE), 11. - 19.09.2010

Ponovno velik uspeh naših članov: med elitno šestnajsterico tudi v Evropi!!!

ettc_2010Mesto Ostrava na Češkem od 11. do 19. septembra gosti letošnje člansko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu v kategorijah ekip, dvojic in posameznikov.

Državni selektor moške reprezentance in naš glavni trener Bojan Rak na prvenstvu vodi Bojana Tokiča, Jana Žibrata, Gregorja Zafoštnika in Saša Lasana, ki so v ekipnem delu odlično nastopili in se prebili v elitno 1. divizijo.

Članice tokrat vodi reprezentančni trener Matej Petar in nastopajo v zelo pomlajeni postavi Manca Fajmut, Vesna Rojko, Alex Galič in Nina Zupančič.

Povezave:
petek, 17.09.2010

17:45:
Bojanu in Aleksandru žal ni uspelo ponoviti lanskega uspeha. Kljub temu, da sta povedla z 2 : 0, sta bila Šveda na koncu le premočna in sta zmagala s 4 : 2.

S tem so naši tekmovalci zaključili prvenstvo, ki je bilo za člane izredno uspešno, predvsem v ekipnem delu, nekoliko manj pa za članice, čeprav moramo vedeti, da smo imeli verjetno najmlajšo ekipo na prvenstvu in da njihov čas šele prihaja.

Danes naš čakajo še preostali četrfinalni boji, jutri pa so na vrsti samo še polfinali in finali.

11h:
Sašu ni uspelo, saj sta z Evguenijem proti Švedoma izgubila brez dobljenega niza. Zato pa sta se izkazala Bojan in Aca in domačima matadorjema, razen v tretjem nizu, ko sta si ta že priigrala tri točke za niz, nista pustila dihati ter sta zmagala s 3 : 0. Popoldne, ob 16:40, se bosta za uvrstitev med štiri najboljše dvojice v Evropi in ponovitev lanskega uspeha pomerila prav s Švedoma, ki sta bila usodna za Saša.

09:30:
Čez eno uro bosta na sporedu dvoboja dvojic, v katerih bosta nastopila še preostala naša tekmovalca. Bojan Tokič in Aleksandar Karakaševič se bosta pomerila s težkima nasprotnikoma - domačinoma Petrom Korblom in Antoninom Gavlasom. Saš Lasan in Evguenij Chtchetinine pa ne bosta imela nič lažje naloge, saj se srečata s Švedoma Jensom Lundqvistom in Pärom Gerellom.


četrtek, 16.09.2010

21:30:
Bojan danes očitno ni imel dneva in je klonil proti Poljaku. Potem ko se je dodobra namučil in v sedmem nizu rešil tri Poljakove zaključne žogice, si je priigral tri svoje, ki pa jih ni znal izkoristiti. Daniel Gorak je niz dobil s 17 : 15. Jan je pričakovano izgubil proti izkušenejšemu Špancu Jesusu Canteru s 4 : 0, čeprav se mu je ves čas dobro upiral.

19:30:
V dvojicah polovičen uspeh. Saš je napredoval po zmagi nad Valežanoma, Bojanu je to uspelo brez boja, ogromno smolo pa sta imela Jan in Gregor, ki sta izgubila proti Ukrajincema z 2 : 3 in 8 : 10 v zadnjem nizu.

17:30:
Sašu žal ni uspelo. V do konca napeti tekmi je v odločilnem 7. nizu izgubil z 9 : 11. Zvečer bomo torej imeli v ognju dve železi, medtem ko nas čez pol ure čaka tekmovanje dvojic, kjer so v igri še vsi naši igralci.

17:00:
Bojan se je komaj izmazal: Borno je premagal s 4 : 3. Ob 20:20 ga zdaj čaka Poljak Daniel Gorak, ki je na tem prvenstvu izredno močan. Saš igra zdaj proti Slovaku Eriku Illasu in je povedel z 2 : 1.

16:00:
Nemec Dimitrij Ovtcharov je očitno le prehudo poškodovan, da bi lahko nadaljeval s prvenstvom. Jan je tako prvo tekmo dobil brez boja, v naslednjem krogu pa ga ob 21:10 čaka Španec Jesus Cantero. Bojan zdaj igra proti mlademu Hrvatu Borni Kovaču, ki igra zelo dobro in je ravnokar izenačil na 1 : 1 v nizih.

15:30:
Tudi Manca je morala priznati premoč svoji nasprotnici. Proti Madžarki Szandri Pergelje izgubila z 0 : 4. Z enakim rezultatom pa je izgubil tudi Gregor proti Čehu Jiriju Vrabliku.

13:30:
Dekleta tudi posamezno zanenkrat niso imela sreče. Nina se je sicer dobro upirala proti Bolgarki Katalini Gatinski, vendar je izgubila z 2 : 4. Še bolj odločno je nastopila Alex, ki je dvoboj proti Slovakinji Andrei Daubnerovi nesrečno izgubila v 7. nizu z 9 : 11. Vesna Rojko, ki je imela najtežjo nasprotnico, saj ji je nasproti stala 3. nosilka prvenstva Krisztina Toth z Madžarske, pa je zaključila tekmo brez osvojenega niza. Zdaj čakamo samo še na nastop Mance.

12:30:
Jan in Gregor sta boj proti Belorusoma dobila brez boja, tako da imamo vse tri dvojice v naslednjem krogu, ki bo na sporedu danes zvečer ob 18h.

11:30:
Saš in Evguenij sta na hitro opravila z Madžaroma, medtem ko sta, zanimivo, Bojan in Aleksander za mlada Italijana potrebovala 4 nize.

11h:
Dekleta so že zaključila tekomovanje dvojic, saj Alex Galič in Manca Fajmut nista bili kos "Špankama" Fang Zhu in Yanfei Shen, ki sta zmagali s 3 : 0, Nina Zupančič in Vesna Rojko pa sta z 1 : 3 klonili proti Lini Misikonyte iz Litve in Ini Karahodzini iz Belorusije.

Zdaj so na vrsti fantje. Bojan Tokič se bo v paru z Aleksandrom Karakaševičem iz Srbije srečal z mladima Italijanoma Marcom Rechom Daldosom in Leonardom Muttijem, Saš Lasan igra s še enim lovcem Belorusom Evguenijem Chtchetininom proti Madžaroma Danielu Zwicklu in Ferencu Pazsyju, Jan Žibrat in Gregor Zafoštnik pa bosta imela 45 minut kasneje svoj "mission impossible", saj se bosta pomerila z Belorusoma Vladimirjem Samsonovom in Pavlom Platonovom.

Takoj za dvojicami se začnejo tekmovanja posameznikov.

sreda, 15.09.2010

21h:
Nemci so ponovno brez težav osvojili evropski vrh. Potem ko je v prvi tekmi Christian Süß presenetljivo premagal Vladimirja Samsonova, Timo Boll in Patrick Baum nista več imela težkega dela.

Pri ženskah so se morale Nizozemke malo bolj potruditi za tretji zaporedni naslov, saj so se jim mlade Romunke dobro upirale. Na koncu so le zmagale izkušnje, čeprav je bila Daniela Dodean dvakrat, proti Jie Li in Jiao Li, blizu zmage.

13h:
No, Dimitrij si je očitno po današnjem zdravniškem pregledu že premislil in bo vseeno nadaljeval s prvenstvom, tako da Jana, kot kaže, vseeno čaka težka prva preizkušnja.

Gregor
pa je svojo prvo tekmo dobil brez boja, tako da tudi njega nadaljevanje čaka jutri.

Danes popoldne bosta na sporedu samo še ekipna finala.

10h:
Janu se je res nasmehnila sreča, saj je Dimitrij Ovtcharov odpovedal nastop v tekmovanju posameznikov. Čeprav si Jan gotovo ni želel "opraviti" z Nemcem na tak način, pa ima zdaj vseeno nekaj več možnosti, da na prvenstvu osvoji še kakšno zmago.

Sicer se ravno zdaj pričenjajo tekmovanja moških dvojic, ob 12h pa še posameznikov, vendar so danes naši vsi, razen Gregorja Zafoštnika, ki se bo pomeril s Petkom Gabrovskim iz Bolgarije, prosti, tako da si bodo lahko tudi malo odpočili.

Dekleta bodo pričela z boji v posamezni konkurenci in v dvojicah jutri.

torek, 14.09.2010

22h:
Moški so danes odigrali še zadnjo ekipno tekmo proti Madžarom in tudi tokrat niso razočarali. Čeprav je selektor Bojan Rak na klopi pustil našega najboljšega igralca Bojana Tokiča, ki za zdaj na prvenstvu še ni doživel poraza, So Jan Žibrat, Saš Lasan in Gregor Zafoštnik z odliko opravili svojo nalogo in Madžare premagali s 3 : 1. Jan, ki se očitno strmo vzpenja v formi, je osvojil dve točki proti Danielu Zwicklu in Ferencu Pazsyju, Saš je suvereno opravil z Danielom Kosibo, le Gregor je klonil proti Pazsyju. Fantje so tako osvojili končno 17 mesto in uvrstitev v elitno 1. divizijo.

Manca Fajmut, Alex Galič in Nina Zupančič so dopoldne najprej ekspresno izgubile proti premočnim Portugalkam, nato pa so se v borbi za končno 27. mesto pomerile še z Dankami. Kljub temu, da sta Nina in Manca osvojili po eno tekmo, pa so bile nasprotnice tudi tokrat premočne in so slavile s 3 : 2. Dekleta so tako na koncu osvojila 28. mesto med 34 reprezentancami, kar je, glede na njihovo starost kar lepa vzpodbuda za naprej.

Jutri so na vrsti že tekme posameznikov in dvojic, čakata pa nas tudi oba finala ekipnega tekmovanja, kjer se bodo pri moških ob 18:30 udarili Nemci in Belorusi in bomo verjetno lahko spremljali boj Tima Bolla, ki je bil danes zelo neprepričljiv, in Vladimirja Samsonova, ki se je danes pokazal v veliko boljši luči.

Na polfinalni tekmi proti Francozom pa si je poškodoval nogo eden najboljših evropskih igralcev Nemec Dimitrij Ovtcharov, ki bo pri posameznikih v drugem krogu v četrtek zaigral prav proti našemu Janu Žibratu, ki je od vseh naših igralcev v žrebu potegnil najkrajšo, tako da zdaj mogoče tudi Jan lahko začne razmišljati o "nemogočem"...

Pri ženskah se bosta ob 15h pomerili ekipi Nizozemske in Romunije.

ponedeljek, 13.09.2010

17h:
Moški so danes odigrali infarktno tekmo proti Ukrajincem! Najprej je Bojan Tokič s težavo s 3 : 2 in 12 : 10 v zadnjem nizu premagal Oleksandra Didukha. Nato je Saš Lasan z 1 : 3 izgubil proti Jaroslavu Žmudenku, z enakim rezultatom pa je izgubil tudi Jan Žibrat proti Leiu Kouu. Bojan je nato na hitro, s 3 : 0, opravil z Jaroslavom, v odločilni peti tekmi pa je Saš proti Oleksandru dvakrat izenačil, na 1 : 1 in 2 : 2, nato pa v odločilnem 5. nizu začel zelo odločno in povedel s 8 : 5. Vendar to ni bilo dovolj, saj je Oleksandr prednost najprej izničil, nato pa si priigral 2 zaključni žogi pri 10 : 8. Saš pa se ni predal in je najprej izenačil na 10 : 10, nato pa v dveh potezah matiral nasprotnika in zmagal z 12 : 10. Fantje se bodo tako ob 19h pomerili s Slovaki, ki so bili s 3 : 0 boljši od Turkov. Za uvrstitev v 1. divizijo potrebujejo še to zmago, ki pa ne bo enostavna.

Dekleta ravno zdaj igrajo proti Norvežankam za uvrstitev do 25. mesta, po zaslugi Alex Galič in Mance Fajmut trenutno vodijo z 2 : 0.

17:30:
Tudi Vesna Rojko je odigrala odlično in s 3 : 2 premagala Therese Andersen ter tako Sloveniji priigrala pomembno zmago. Jutri se bodo dekleta ob 10h pomerila s Portugalkami.

21h:
Fantom je uspelo!!! Potem ko je Slovake načel Bojan Tokič, ki je premagal Thomasa Keinatha s 3 : 1, in se je prebudil še Jan Žibrat, ki je z enakim rezultatom ugnal Petra Šeredo, je Saš Lasan, ki nas je rešil proti Ukrajincem, izgubil proti Michalu Bardonu z 1 : 3. V četrti tekmi bi se moral Bojan pomeriti s Petrom Šeredo, ki pa očitno ni več zmogel igrati in je tekmo predal. Naši so se tako že uvrstili v elitno 1. divizijo in s tem še nadgradili spomladanski uspeh s svetovnega prvenstva v Moskvi. Fantom in selektorju Bojanu Raku za uspeh iskreno čestitamo!!!

Jutri ob 13h naše reprezentante čaka še dvoboj z Madžari, ki pa bo le še prestižnega pomena.

nedelja, 12.09.2010

Naši reprezentati so turnir začeli odlično. Moška ekipa je včeraj zmagla proti Bolgarom s 3 : 1 (dve zmagi je prispeval Bojan Tokič, eno Saš Lasan, Jan Žibrat pa je tesno z 2 : 3 izgubil proti najboljšemu Bolgaru Teodorju Yordanovu) in zlahka, s 3 : 0, proti Norveški, kjer so Bojan, Saš in Jan vsak osvojili po eno zmago.

Ženska ekipa je včeraj odigrala le eno tekmo proti Azerbajdžankam, ki so jo naša dekleta z zmagami Mance Fajmut, Vesne Rojko in Nine Zupančič z lahkoto dobila s 3 : 0.

Prvenstvo se za dekleta nadaljuje danes ob 10h, ko se bodo pomerila z Italijankami, ob 20h pa še s favoriziranimi Grkinjami. Fantje bodo edino današnjo tekmo z Litvanci odigrali ob 12:30.

15h:
Dekleta so z Italijankami izgubila z 1 : 3, edino zmago je priigrala Alex Galič, fantje pa so s 3 : 0 opravili še z Litvanci, uspešni so bili Bojan, Jan in Gregor Zafoštnik.

19h:
Pri moških je že znan razpored za finalni del. Naši fantje, ki se bodo borili za skupno 17. mesto oz. 1. mesto v 2. diviziji, se bodo jutri ob 13h srečali z ekipo Ukrajine.

21:30:
Dekleta so tudi proti Grkinjam izgubila z 1 : 3, ponovno je edino zmago priigrala Alex.

Zadnje poročilo s prvenstva na SiOL.net...

Vsi članki o namiznem tenisu na SiOL.net...
Od 11. do 19. septembra bo v Ostravi na Češkem potekalo potekalo letošnje evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, na katerem bosta v ekipnih tekmah, ter tekmah posameznikov in dvojic nastopili tudi obe slovenski članski reprezentanci.

Državni selektor moške reprezentance in naš glavni trener Bojan Rak bo na prvenstvu vodil Bojana Tokiča, Jana Žibrata, Gregorja Zafoštnika in Saša Lasana, ki bodo v ekipnem delu nastopili v 2. diviziji v skupini E, kjer so nosilci, pomerili pa se bodo z ekipami Norveške, Bolgarije in Litve in se poskusili prebiti v šampionsko 1. divizijo. Pri dvojicah bo Bojan Tokič nedvomno poskusil ponoviti lanski uspeh, ko je s Srbom Aleksandrom Karakaševičem osvojil bron, verjetno pa bodo fantje poskusili kakšno besedo reči tudi v posameznem delu, kjer ima največ možnosti spet Bojan.

Članice, ki jih bo tokrat vodil reprezentančni trener Matej Petar, bodo tudi tokrat nastopile oslabljene in v pomlajeni postavi Manca Fajmut, Vesna Rojko, Alex Galič in Nina Zupančič. Tudi one igrajo v 2. diviziji v skupini E, kjer jih čakajo Italija, Grčija in Azerbajdžan in si bodo poskušale priigrati obstanek v tej diviziji.

Boji v ekipnem delu se bodo pričeli v soboto, 11. septembra, ob 11h, tekmovanja dvojic in posameznikov pa v sredo, 15. septembra, ob 10h.

Zadnja sprememba
ned, 26. sep 2010 17:59