Sponzorji
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
 • NTK Olimpija
Povezave
ntsvet-logo-104


lestvice

NTZS

ETTU

ITTF

MRNTZ

NT sodniki

Olimpijski komite Slovenije

Evropsko prvenstvo za člane 2011
PostDateIcon ned, 02. okt 2011 21:10 | PostAuthorIcon Admin |
Gdansk/Sopot (POL), 08. - 16.10.2011

Zgodovinski uspeh: Bojan Tokič osvojil bron med posamezniki - prva posamezna medalja za Slovenijo na evropskih prvenstvih!
Bojan z Aleksandrom Karakaševićem osvojil bronasto medaljo v dvojicah!


TokicM0
Bojan Tokič

16.10.2011: Danes bo ob 11:40 na TV Slovenija 2 prenos polfinalne tekme med Bojanom Tokičem in Nemcem Timom Bollom.

Moški posamezno - polfinale:
Bojan Tokič : Timo Boll (GER) ob 11:40 (prenos na TV Slovenija 2 in laola1.tv)

Timo Boll je bil danes premočan za Bojana, ki se mu je očitno tudi poznala utrujenost, saj je poleg dvojic vse tri zadnje posamične tekme odigral na sedem nizov in na razliko. Bojan se tako domov vrača z dvema bronastima medaljama, med njima je tudi prva posamična medalja evropskih prvenstev za Slovenijo.

Pri moških je evropski prvak po zmagi s 4 : 1 nad rojakom Patrickom Baumom postal Timo Boll, ki je s tem zadržal svojo krono. Pri ženskah je drugič zapored slavila Nizozemka Jiao Li, ki je v finalu s težavo s 4 : 3 premagala mlado Nemko Irene Ivancan, ki je nedvomno prvo presenečenje tega prvenstva in je že bila na pragu osvojitve naslova. 


15.10.2011Bojan, ki je včeraj s svojo igro poskrbel, da bo letošnje prvenstvo zanj najuspešnejše do sedaj, se bo danes boril v dvojicah za vstop v finale, pri posameznikih pa za preboj med štiri najboljše v Evropi. Obe tekmi si bomo lahko ogledali na lalola1.tv.

Moške dvojice - polfinale:
Bojan in Karaš : Alexander Shibaev in Kirill Skachkov (RUS) ob 11:30 2 : 4

Moški posamezno - četrtfinale:
Bojan : Dimitrij Ovtcharov (GER) ob 19:10 4 : 3 (posnetek tekme)

Bojanu in Karašu ni uspelo premagati mladih Rusov. Pri vodstvu 2 : 1 in dveh zaključnih žogicah sta naša izgubila pobudo, kar sta nasprotnika izkoristila in do konca nista več popustila. Bojan je s Karašem tako še drugič osvojil bronasto medaljo evropskega prvenstva pri dvojicah. Zvečer ga zdaj čaka še zelo težka tekma z neugodnim Nemcem Dimitrijem Ovtscharevom.

Bojan je presenetil vse in nadigral 3. igralca Evrope Dimitrija Ovčarova iz Nemčije ter si priigral vsaj bronasto medaljo na evropskem prvenstvu! Bravo!!! Potem ko smo vsi mislili, da se po porazu v dvojicah Bojan ne bo mogel tako hitro pobrati, se je na igrišču pojavil povsem svež in odločen. Ko smo nato že tretjič zapored gledali, kako je Bojan pobegnil na 3 : 1 in potem zapravil svojo prednost ter nasprotniku dovolil izenačenje na 3 : 3, najbrž ni več veliko ljudi verjelo, da se lahko še vrne. Toda Bojan se ni dal in neugodnemu Nemcu do konca ni pustil dihati. Ko je povedel z 9 : 7, je kazalo, da se zna sreča obrniti na njegovo stran, a je Ovčarov izenačil na 9. Z naslednjo točko si je Bojan priigral prvo zaključno žogico, a jo je Dimitrij še obranil, V naslednjih dveh točkah pa je Bojan odigral zbrano in Nemca, ki se mu je na obrazu poznala panika, spravil na kolena. Medalja pri posameznikih, ki ima ponavadi še precej večjo težo kot tista pri dvojicah, je tako naša! Čestitamo obema Bojanoma - Tokiču in Raku! Jutri se bo Bojan v borbi za finale pomeril s prvim igralcem Evrope in četrtim igralcem sveta ter trenutnim evropskim prvakom Timom Bollom iz Nemčije. 


14.10.2011: Od naših je v konkurenci ostal le še Bojan, ki bo danes igral v dvojicah in posamezno (posnetek Bojanove včerajšnje tekme z Aleksandrom Kučukom (BLR)):

Moške dvojice:
Bojan in Karaš : Robert Floras in Daniel Gorak (POL) ob 10:35 3 : 1

Moški posamezno:
Bojan : Dmitrij Prokopcov (CZE) ob 13:00 4 : 3

Moške dvojice - četrtfinale:
Bojan in Karaš : Janos Jakab in Daniel Kosiba (HUN) ob 16:40 4 : 1

Moški posamezno - osmina finala:
Bojan : He Zhi Wen (ESP) ob 20h 4 : 3

Bojan in Karaš sta se po precej lahki zmagi nad Poljakoma uspela prebiti v četrtfinale, kjer se bosta za kolajno pomerila z Madžaroma, ki sta včeraj izločila prva nosilca prvenstva.

Bojanu je uspelo tudi pri posameznikih!
Potem ko je kazalo, da bo pri vodstvu 3 : 1 in 9 : 7 v petem nizu na hitro zaključil, se je Prokopcov vrnil in Bojanu vzel niz. Bojan je v naslednjem nizu zaostal, se vrnil na 10 : 10, a potem ni znal izkoristiti nekaj zaključnih žogic. V odločilnem sedmem nizu je že kazalo, da je vsega konec, saj je Čeh prišel do treh zaključnih žogic z 10 : 7, a jih je Bojan vse obranil in najprej povedel 11 : 10. Prokopcov je še uspel izenačiti, a je Bojan osvojil naslednji dve točki in se uvrstil med 16 najboljših v Evropi. Ob 20h se bo za vstop v četrtfinale pomeril s He Zhi Wenom iz Španije.

Bojanu in Aleksandru Karakaševiću je uspelo v dvojicah! Po hitri zmagi nad Madžaroma sta se še enkrat znašla med najboljšimi štirimi pari Evrope in s tem že ponovila uspeh iz leta 2009, ko sta skupaj osvojila bronasto medaljo. Jutri ju ob 11:30 čaka tekma za vstop v finale z Rusoma, v katerem letos, zaradi poškodbe in odpovedi Christiana Süßa in s tem tudi Tima Bolla pri dvojicah, ne bo najboljše dvojice zadnjih let, ki jima je pred dvema letoma zaprla pot do zlata.

TO! Bojan je med 8 najboljšimi Evropejci!!! Potem ko smo doživeli deja-vu, ko si je Bojan v petem nizu proti He Zhi Wenu že priboril dve zaključni žogici in ju ni izkoristil ter nato izgubil še šesti niz, je v sedmem nizu ves čas ohranjal točko prednosti, in pri 10 : 9 tudi izkoristil svojo tretjo zaključno žogico. Bravo! Jutri se bo Bojan v borbi za svojo prvo posamično evropsko medaljo pomeril z enim najboljših igralcev v Evropi Nemcem Dimitrijem Ovtcharovom.


13.10.2011: Danes si bomo ob 15:30 na laola1.tv lahko ogledali tekmo Bojana Tokiča in Belorusa Alenksandra Kučuka. Sicer pa naše danes čaka vrsta težkih tekem, lažji žreb ima v prvem krogu le Bojan:

Ženske dvojice:
Manca in Nina : Kristin Silbereisen in Zhenqi Barthel (GER) ob 10:00 0 : 3
Martina in Jana : Elisa Trotti in Chiara Colantoni (ITA) ob 10:35 3 : 0

Moške dvojice:
Bojan in Aleksandar Karakašević (SRB) : Ryan in Stephen Jenkins (WAL) ob 11:10 3 : 0
Jan in Mitja : Carlos Machado in Alfredo Carneros (ESP) ob 11:45 0 : 3

Ženske posamezno:
Manca : Ruta Paskauskiene (LTU) ob 11:45 1 : 4
Jana : Zhenqi Barthel (GER) ob 13:15 0 : 4
Martina : Jie Li (NED) ob 13:15 0 : 4
Nina : Elena Timina (NED) ob 14:00 1 : 4

Moški posamezno:
Jan : Pär Gerell (SWE) ob 14:45 2 : 4
Bojan : Aleksandr Kučuk (BLR) ob 15:30 4 : 0
Saš : Lauric Jean (BEL) ob 16:15 4 : 1
Mitja : Petr Korbel (CZE) ob 17:00 4 : 0 (b.b.)

Vse, ki se bodo uspeli uvrstiti v drugi krog, pa naslednje tekme čakajo že danes zvečer:

Ženske dvojice:
Martina in Jana : Galia Dvorak in Sara Ramirez (ESP) ob 17:45 2 : 3

Moške dvojice:
Bojan in Karaš : Ovidiu Ionescu in Hunor Szocz (ROU) ob 18:20 3 : 0

Moški posamezno:
Bojan : Damien Eloi (FRA) ob 20:30 4 : 2
Saš : Jorgen Persson (SWE) ob 21:15 0 : 4
Mitja : Mattias Karlsson (SWE) ob 21:15 1 : 4

Že prvi dan pri moških precej presenečenj. V prvem krogu so izpadli: Jean-Michel Saive (BEL), Andrej Gačina (HRV), Aleksej Smirnov (RUS), Werner Schlager (AUT) - predal, Christophe Legout (FRA), Kalinikos Kreanga (GRE) - predal, Petr Korbel (CZE) - predal, malo pa je manjkalo, da bi izpadel tudi Jorgen Persson (SWE), ki je moral obraniti dve zaključni žogici v 7. nizu proti Romunu Ovidiu Ionescuju. Persson se bo zvečer srečal z našim Sašom Lasanom. Pri ženskah medtem zaenkrat še vse po pričakovanjih.

V jutrišnji dan se je uvrstil le Bojan v dvojicah in posamezno:
Bojan in Karaš : Robert Floras in Daniel Gorak (POL) jutri ob 10:35
Bojan : Dmitrij Prokopcov (CZE) jutri ob 13:00


12.10.2011: Jan in Mitja sta prvo oviro preskočila, saj sta v kvalifikacijah oba zmagala brez večjih težav (4 : 1 in 4 : 2).

Novi stari evropski članski prvaki so že petič zapored Nemci, ki so v finalu gladko, s 3 : 0, odpravili Švede, nove stare evropske prvakinje pa so drugič zapored Nizozemke, ki so tudi s 3 : 0 premagale mlade Romunke, ki so se sicer dostojno upirale.

11.10.2011: Belorusi so bili za naše premočan nasprotnik in so zmagali s 3 : 0. Naši se zaradi novih pravil tako poslavljajo od elitne divizije. V večerni tekmi za 11. mesto pa so se fantje pomerili še z Angleži in izgubil z 2 : 3. Bojan je ponovno priigral dve točki, Saš je svojo tekmo izgubil z 2 : 3, v zadnji tekmi pa je Mitja v petem nizu imel že tri zaključne žogice, vendar jih žal ni izkoristil in odločilni niz izgubil na 15. Dekleta so najprej premagala Norvežanke s 3 : 0, nato pa so v temi za končno 25. mesto premagala še Valižanke s 3 : 0. Jutri sta na vrsti samo še ekipna finala. Pri ženskah se bodo za naslov evropskih prvakinj ob 15h že drugič zapored pomerile Nizozemke in Romunke (lani so slavile Nizozemke), pri moških pa ob 18:30 Švedi in favorizirani Nemci.

Jutri se pričenjajo boji v dvojicah in posamični konkurenci. Ob 11:20 bo najprej nastopil Jan, ki bo odigral prvi krog s Petyo Krastevom iz Bolgarije, ob 12:40 pa se bo Mitja pomeril s Turkom Pengfeijem Yiangom. Pri dvojicah so jutri naši prosti. Dekleta so jutri vsa prosta, tako da z nastopi pričnejo šele v četrtek. Prav vse pa imajo posamično že v prvem krogu izredno težke nasprotnice.

10.10.2011: Danes sta obe naši ekipi popravili vtis iz predtekmovanja. Najprej so fantje s 3 : 2 premagali Slovake. Bojan je dobil prvo tekmo proti Ljubomiru Pišteju, Jan je obe svoji tekmi izgubil, jeziček na tehtnici pa je na našo stran nagnil skriti adut Mitja Horvat, ki je v petih nizih premagal Erika Illasa. Bojanu zadnje tekme ni bilo potrebno odigrati. Jutri se bodo fantje ob 13h pomerili z lanskimi evropskimi viceprvaki Belorusi, na čelu z Vladimirjem Samsonovom, za vstop med 10 najboljših ekip, ki od naslednjega leta dalje štetejo v elitno 1. divizijo. Dekleta so bila prav tako uspešna, saj so premagala Švicarke s 3 : 1 in se bodo jutri pomerila z Norvežankami za mesta 25 - 26. Dve točki je ponovno osvojila Martina, svojo prvo zmago na prvenstvu pa je dosegla tudi Manca Fajmut.

09.10.2011: Ženske so izgubile tudi proti Portugalkam z 1 : 3. Edino tekmo je tudi tokrat osvojila Martina Pohar. Pri moških je v dopoldanski tekmi Bojan Tokič proti Portugalcem osvojil dve točki, kar pa ni zadoščalo za slavje, saj so nasprotniki zmagali s 3 : 2. Tudi v tekmi proti Čehom, na kateri ni zaigral Bojan, naši niso imeli možnosti. Še najbližje osvojitvi točke je bil Mitja Horvat, ki je proti Dmitriju Prokopcovu izgubil z 2 : 3 (10 : 12 v zadnjem nizu), medtem ko sta Jan Žibrat in Saš Lasan vsak osvojila le po en niz.

Fantje se bodo jutri ob 15h pomerili s Slovaki za uvrstitev na mesta 9 - 12, dekleta pa ob 16h s Švicarkami za uvrstitev na mesta 25 - 28.

08.10.2011: Ženske so svojo prvo tekmo proti Francozinjam izgubile z 2 : 3. Moški so prvo tekmo proti Švedom izgubili z 0 : 3.

05.10.2011: Od 8. do 16. oktobra 2011 bo na Poljskem v dvorani Ergo Arena, ki leži točno na meji med mestoma Gdansk in Sopot, potekalo letošnje evropsko prvenstvo, ki se ga bosta udeležili tudi naša moška in ženska članska ekipa.

Bojan Tokič, Jan Žibrat, Mitja Horvat in Saš Lasan bodo pod vodstvom selektorja Bojana Raka letos v ekipnem delu nastopili v I. diviziji. Martina Pohar, Manca Fajmut, Jana Tomazini in Nina Pavlin pa se bodo pod taktirko selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek poskušale iz II. prebiti v elitno I. divizijo.

Tekmovanja se bodo pričela v soboto, 8. oktobra, z ekipnim delom, v katerem se bodo dekleta najprej pomerila s Francozinjami in Portugalkami, fantje pa s Švedi, Portugalci in Čehi. Tekmovanje posameznikov in dvojic pa se pričenja v sredo, 12. oktobra.

Zadnja sprememba
pon, 07. nov 2011 10:54